Pirkanmaan pitching-kilpailu alkaa 10. elokuuta

23.6.2014

Pirkanmaalaisille kasvuyrityksille järjestetään tänä syksynä perinteinen alueellinen pitching-kilpailu, jolla annetaan vauhtia lupaavimman kasvuyrityksen esiintymiselle Euroopan suurimmassa startup- ja sijoittajatapahtumassa, Slushissa, Helsingissä 18.−19. marraskuuta.

Pirkanmaan pitching-kilpailun järjestää StartUp Tampere pirkanmaalaisten bisnesenkeleiden kanssa. Kilpailuun voi ilmoittautua 10. elokuuta alkaen. Syyskuun 18. päivä kymmenen valittua finalistia esittäytyvät bisnesenkeleille, jotka äänestävät aluekilpailun voittajan. Viime vuonna kisan voitti Tamturbo, joka keräsi myös noin miljoonan euron rahoituksen. Pirkanmaalta Slush tapahtumaan osallistui yli 50 yritystä.

− Voittajayritys saa valmennusta sijoittajaesitykseensä sekä osallistumisen Slushiin. Voittaja saa mukaansa kokeneen neuvonantajan sekä pääsee tapaamaan kansainvälisiä pääomasijoittajia ja kumppaneita, kertoo pitching-kilpailun idean isä, Jussi Heinilä Accelerandosta. Hän vastaa StartUp Tampere -hankkeessa pääomasijoittajaverkostojen kokoamisesta.
− Startup Tampere -hanke tähtää alku-, kasvu- ja kansainvälistymisvaiheessa olevien yritysten alueellisten rahoitusmallien kehittämiseen, pilotoimiseen ja vakiinnuttamiseen. Tavoitteena on luoda aktiivisesti toimivat joukkorahoitus, bisnesenkeliverkosto, pääomasijoittajaverkosto ja alueella toimiva rahasto sekä tuottaa valmennusta rahoituksen hakuun, kertoo Tredean toimitusjohtaja Päivi Myllykangas. Toiminta on osa Avoin Tampere ohjelmaa ja sitä rahoittaa myös Pirkanmaan liitto.
Kilpailu on tarkoitettu pirkanmaalaisille yrityksille, jotka tarvitsevat kasvurahoitusta ja osaamista yrityksen kehittämiseen. Kriteereinä ovat yrityksen liikeidea, kasvupotentiaali, sijoituspotentiaali ja yrittäjätiimi.
Mahdollisuuksien Slush
Maailman johtavien kasvuyritys- ja teknologiatapahtumien joukkoon noussut Slush järjestetään seitsemättä kertaa Helsingissä marraskuun 18.-19. päivänä.  Tapahtuma tuo yhteen Pohjoismaiden, Baltian ja Venäjän parhaat kasvuyritykset sekä kansainväliset suuryritykset, pääomasijoittajat ja median eri puolilta maailmaa. Messukeskukseen siirtyvään Slushiin odotetaan tänä vuonna yli 10 000 kävijää.
Vuonna 2013 Slush kokosi Helsinkiin 118 kansainvälistä sijoitusrahastoa, jotka tapasivat etukäteen sovituissa 1960 tapaamisessa yhteensä 461 sijoitusta etsivää yritystä. Pelkästään viimeisen puolen vuoden aikana Slushiin osallistuneet yritykset ovat nostaneet liki 110 miljoonaa euroa rahoitusta. Tästä noin puolet on tullut suomalaisiin yrityksiin. Slushista on kasvanut osallistuvien sijoitusrahastojen määrän perusteella Euroopan johtava sijoittajatapahtuma.
“Slushin olemassaolon tarkoitus on luoda Suomeen ja Pohjoismaihin parempi ympäristö kansainvälisen kasvuyrityksen rakentamiselle. Jokaisen yrityksen menestys on kuitenkin aina yrittäjien itsensä ansiota”, tapahtuman pääjärjestäjä Miki Kuusi muistuttaa.
Slushissa järjestetään tänä vuonna myös eurooppalainen bisnesenkelikonferenssi yhteistyössä Finnish Business Angels Networkin (Fiban) kanssa.
Lisätietoja:
Jussi Heinilä, Accelerando, puh. 040 5353 873
Jouni Myllymäki, StartUp Tampere, puh. 050 434 5820
Miki Kuusi, Slush, puh. 040 351 3031