Ajankohtaista

11.3. klo 13-16 Innovaatiokinkerit: Metallien 3D-tulostuksen tekniikat (20.2.2014)

katso tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan!

Metallien 3D-tulostus on nopeasti kehittyvä valmistusmenetelmä, joka luo uusia tuotteita, palveluja ja toimintatapoja (20.2.2014)

Millaisia tulevaisuudenmahdollisuuksia menetelmä avaa sinun liiketoimintaasi? Metallien 3D-tulostus on murrosvaiheessa. Alkuhype on ohitettu ja teollinen hyödyntäminen alkanut. Merkittävimmät sovellusalueet ovat tällä hetkellä ilmailu, lääketiede sekä autoteollisuus ja uusia sovelluksia uutisoidaan päivittäin.

CE-merkinnät tutuksi -koulutus, ilmoittaudu 21.1. mennessä! (14.1.2014)

22.1.2014, klo 16:00 - 19:00, Juvenes Auditorio Attila, Yliopistonkatu 38. Koulutus on erinomainen tilaisuus hankkia käytännönläheiset ohjeet siihen, kuinka yrityksesi voi hankkia pakolliset CE-merkinnät kantaville teräs- ja alumiinikokoonpanoille 1.7.2014 määräaikaan mennessä.

Suunta kohti kasvua - Eväitä yrittäjälle 7.11.2013 klo 13 - 17 (16.10.2013)

Suunta kohti kasvua -tapahtuma on suunnattu teollisuus- ja teknologiayrityksille, jotka suunnittelevat toimintansa uudistamista, tehostamista, hakevat uusia kumppaneita ja liiketoimintamahdollisuuksia, ovat alkutaipaleella ja haluavat kehittää liiketoimintaansa keskustellen tai lanseeraavat uusia tuotteita

Metallien 3D tulostuksen faktat ja hyödyntäminen 24.10.2013 Tampere -Osallistu ja tiedä enemmän! (19.9.2013)

3D-tulostustekniikan bisneslähtöinen hyödyntäminen on Suomessa vielä vähäistä. Tutkimusta tehdään, mutta teolliseen tuotantoon olisi panostettava selvästi enemmän. 3D-vallankumouksessa ei ole kyse vain 3D-tulostuksesta. Bisneksen pohja on internetin, 3D-suunnitteluohjemistojen ja 3D-printtaustekniikoiden kehittyminen sille tasolle, että ne ovat lähes kaikkien hyödynnettävissä.

Metallien 3D-tulostus on nopeasti kehittyvä valmistusmenetelmä, joka luo uusia tuotteita, palveluja ja toimintatapoja

20.2.2014

Millaisia tulevaisuudenmahdollisuuksia menetelmä avaa sinun liiketoimintaasi? Metallien 3D-tulostus on murrosvaiheessa. Alkuhype on ohitettu ja teollinen hyödyntäminen alkanut. Merkittävimmät sovellusalueet ovat tällä hetkellä ilmailu, lääketiede sekä autoteollisuus ja uusia sovelluksia uutisoidaan päivittäin.

Oletko kiinnostunut tekemään tutkintoosi kuuluvan opinnäytetyön metallien 3D-tulostukseen liittyvästä aiheesta?

Jos haluat kehittää metallien 3D-tulostuksen tietämystä Pirkanmaan alueella jo opintojesi aikana, ota yhteyttä!

3D Pirkanmaa -hanke

3D Pirkanmaa  on monialainen selvityshanke, joka tuottaa yrityksille ja organisaatioille ymmärrystä, kokemusta, osaamista ja oivalluksia metallien 3D-tulostuksen tarjoamista mahdollisuuksista. Hankkeessa luodaan edellytyksiä uuden valmistusteknologian laajamittaiselle teolliselle hyödyntämiselle ja uusien koulutusratkaisujen tuottamiselle. Luvassa on kahdenkeskisiä tapaamisia, innovaatiokinkereitä ja muita yhteentuovia tilaisuuksia.

Metallien 3D-tulostuksen Innovaatiopäivässä syksyllä 2013 pirkanmaalaiset PK-yritykset ja elinkeinoelämän edustajat pohtivat yhdessä 3D-tulostuksen alueellista hyödyntämistä. Osanottajat totesivat, että tärkeimmät 3D-tulostuksen hyödyntämisen aloitusvaiheen aktiviteetit ovat konkreettiset yrityspilotit, alueellinen kehittäminen ja koulutusratkaisut. Oivallusten pohjalta käynnistettiin hanke, jonka ytimenä on yritysten tarpeiden ja motivaatioiden ymmärtäminen ja niihin vastaaminen. Hankkeen rahoittavat Pirkanmaan liitto ja Avoin Tampere. Hanke päättyy kesäkuussa 2014.


Lisätietoja:

Projektipäällikkö 
Pekka Ketola 
050 5534783
pekka@ideascout.fi

Projektipäällikkö
Petri Pitkänen
050 486 7487
pete@ideascout.fi